SHIATSU

Shiatsu is een Japanse geneeskunst die zich al meer dan 3000 jaar dagelijks bewijst. Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. Met behulp van shiatsu kun je het slecht functioneren van de inwendige organen, de gezondheid verbeteren en een groot aantal ziekten behandelen. Het is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk – met de duimen, vingers en handpalmen -, rotaties en manipulaties. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van wat voor instrumenten of apparaten dan ook.

Een Shiatsu behandeling werkt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, spierpijn, zenuwpijn, spanningen en geestelijke ongemakken. In tegenstelling tot andere massagevormen wordt het lichaam bij Shiatsu niet ontbloot.

VOETREFLEX

De voeten zijn de landkaart van het lichaam. Alle organen en zenuwen in het lichaam zijn gereflecteerd in bepaalde gebieden – zones – onder de voeten. Door voornamelijk die delen van de voet te masseren, waarin zich via een pijnlijk punt een blokkade openbaart, wordt de circulatie en de doorstroming van de energie verbeterd. Zo komt het lichaam weer in balans. Voetreflexzone massage kan worden toegepast bij gezonde mensen ter activering van de energiecirculatie. U zult de massage als prettig en ontspannend ervaren. Met de massage kunnen spanningen worden weggenomen, waardoor de cliënt zich weer ontspannen voelt.

BINDFWEEFSELMASSAGE

BINDFWEEFSELMASSAGE
De Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd.

​Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

​- Verbetering van de huidconditie
– Stimulatie van de huiddoorbloeding
– Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
– Verbetering van de opname van werkstoffen
– Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
– Bevordering van de celdeling
– Verbetering van de huidstructuur en huidteint
– Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
– Verbetering van de huidweerstand

Zyna werkt met de volgende merken